ВИСТАВКА UKRAINIAN CONTEMPORARY WOMEN'S ART FEST

Друга виставка фестивалю сучасного жіночого мистецтва відкриється 31 серпня у місті Вінниця.

30/08/2018
Культура та мистецтво
ВИСТАВКА UKRAINIAN CONTEMPORARY WOMEN'S ART FEST

Друга виставка фестивалю сучасного жіночого мистецтва Ukrainian Contemporary Women’s Art Fest створеного у співпраці Інституту проблем сучасного мистецтва (Київ) та Української Асоціації жіночих досліджень у мистецтві (UAFRA) відкриється 31 серпня в КЦ "Галерея XXI" міста Вінниця.

Жіноче образотворення функціонує не лише в концептуальних або естетичних вимірах, а й одним своїм існуванням порушує складні питання про роль та сприйняття жінки в сучасному суспільстві. Жінки-художниці, багатогранні за своєю природою, у своїх творах перетинають дисциплінарні кордони та виходять за межі питання гендерної відмінності.

Фокус-тема Ukrainian Contemporary Women’s Art Fest 2018 – «Мистецтво компромісу» – творчі пошуки, в яких є прагнення до гармонії та стабільності через цивілізоване владнання конфліктних зіткнень – соціальних, етичних, психологічних тощо. Оскільки конфлікти супроводжують нас усюди, вони несуть тривогу і невизначеність, хвилюють і лякають. але в самому існуванні конфліктів фатальної приреченості немає, в тому разі, якщо розпочато пошук розумного Компромісу. Мистецтво компромісу не є простим, в ньому неодмінно присутнє жіноче начало, тому що саме жінка, як берегиня і продовжувачка роду, створена природою для пошуку шляхів мирного вирішення конфліктів.

Учасниці проекту: Маріанна Абрамова, Ірина Акімова, Анна Бітаєва, Ірина Ворона, Мар’яна Гончаренко, Марина Громенко, Олеся Дворак-Галік, Олена Іванюк, Наталія Корф-Іванюк, Ніна Мурашкіна, Олена Рижих, Тетяна Самохіна, Лідія Селянко, Ірина Семенюта, Лілія Студницька, Валерія Тарасенко, Оксана Чепелик, Ірина Шостак-Орлова, Надія Шошина (Nadja), Поліна Щербіна, Ната Трандафір, Ірина Федоренко, Олена Феофанова.

Організатори. КЦ "Галерея XXI", Інститут проблем сучасного мистецтва НАМ України, UAFRA, Pinchuk Art Museum | Oleg Pinchuk, ArtBureau | Анастасія Гончаренко, Tuzov Gallery | Владислав Тузов.

Куратори виставки – Ірина Акімова, Анастасія Гончаренко

Арт-директор проекту – Владислав Тузов