Музейно-виставковий центр «Музей історії міста Києва» Українська Асоціація Жіночих Досліджень в Мистецтві (UAFRA) представляють персональну виставку живопису

ІРИНИ АКІМОВОЇ ПРОСТО ЛІТО!

27/05/2019
Культура та мистецтво
Музейно-виставковий центр «Музей історії міста Києва» Українська Асоціація Жіночих Досліджень в Мистецтві (UAFRA) представляють персональну виставку живопису

«Є щось прекрасне у літі,

А з літом прекрасне і в нас»

Сергій Єсенін

Нова персональна виставка київської художниці Ірини Акімової «Просто літо!» запрошує глядача у світ яскравих кольорів і експресії, наповнений сонцем і тонкою романтикою справжнього літнього настрою. Динамізм квіткових композицій, казковий профіль тіней дерев, філософія цівок літнього дощу – все це частини натхненної авторської розповіді про чудову пору року, сповнену сонцем, свіжістю, надіями та сподіваннями маленького дива.


Прості сюжети з повсякденного життя трансформуються в яскраву мозаїку образів, що сплітаються у відчуття радості від можливості жити в цьому світі і насолоджуватися ним, незважаючи на всі його проблеми і протиріччя. Уміння бачити красу допомагає зародити в людях бажання зберегти її, а також додати мудрості і доброти в життєву філософію.

Фігуративний живопис Ірини Акімової сповнений теплим м’яким світлом, тонким відчуттям кольору та вмінням сполучати і гармоніювати образи із стилізованими декоративними елементами, немов омаж представникам стилю арт-деко, що пережив свій розквіт століття тому.

В експозиції виставки буде представлений живопис, інсталяції та фотоарт-проект, який Ірина Акімова підготувала разом разом з відомим українським фотографом Сергієм Тумасовим.

Партнери виставки: Українська асоціація жіночих досліджень в мистецтві (UAFRA), ArtBureau.

Інформаційні партнери: UNN, ArtsLooker, LuckyUkraine, InArt, ArtLine,

ІРИНА АКІМОВА – українська художниця, представниця сучасного фігуративного мистецтва. Народилася в Харкові, живе і працює в Києві. Брала участь в колективних виставках живопису в художніх галереях та музеях України і світу. Проект «Просто літо!» в «Музеї історії Києва» є п’ятою персональною виставкою художниці. Її роботи знаходяться в приватних колекціях українських та європейських колекціонерів. У 2016 році Ірина Акімова заснувала та очолила громадську організацію «Українська асоціація жіночих досліджень в мистецтві».

4–18 червня 2019 року

Відкриття – 4 червня жовтня о 18:30

МВЦ «Музей історії міста Києва» | вул. Б. Хмельницького, 7